Seurakunnasta ja kirkoista:

Hailuodossa on ollut kirkollista elämää jo kauan. Seurakunta itsenäistyi vuonna 1587 ja vuonna 1620 valmistunut kirkko palveli seurakuntaelämää kauan, kunnes se traagisesti tuhoutui tulipalossa 2.8.1968. Kirkko oli tuona hetkenä Suomen vanhin käytössä ollut puukirkko. Vuonna 1972 valmistui uusi kotamuotoinen kirkko, joka oli ensimmäisiä betonielementtikirkkoja pohjoismaissa. Kirkko on esteetön ja kirkossa on defibrillaattori.Tulipalosta pelastettua vanhan kirkon esineistöä on nähtävillä kirkon tiloissa. Kirkkoihimme voit tutustua videon avulla:

Hautausmaasta:

Kirkon läheisyydessä on kiviaidan sisällä hautausmaamme. Hailuodon hautausmaa on luonnontilainen metsähautausmaa ja hyvin rakastettu käyntikohde. Sieltä löytyy myös vanhan kirkon kivijalka, jonka paikalla vietetään edelleen kesäisin jumalanpalveluksia ja häitä.

Toiminnasta:

Tuhannen hengen yhteisöksi seurakuntaelämämme on vilkasta. Jumalanpalvelukset järjestetään viikottain. Kirkkomme on suosittu konserttitilana ja tullut tunnetuksi myös monista poikkitaiteellisista tapahtumista. Ihmisläheisyys on keskeinen toimintapamme. Tunnemme täällä hyvin toisemme ja toivotamme myös vieraat lämpimästi tervetulleiksi.

Vapaaehtoistyötä löytyy kirkkokuorosta, aamiaisavustajana tai kotikäyntityössä. Kunnan kanssa yhteistyössä järjestettävä perhekerho ja pyhäkoulu tarjoavat aktiviteettia perheen pienimmille.

Väestörekisterin palvelumme hoidetaan Oulun aluekeskusrekisterissä ja taloushallintoa hoidetaan Raahen seurakunnan taloustoimistossa.

Löydät meidät facebookista.http://www.facebook.com/pages/Hailuodon-seurakunta/135154229833852

Jumalanpalveluksia lähetämme myös virtuaalikirkon kautta: www.virtuaalikirkko.fi

Huom. Koronatilanteesta johtuen kokoava toiminta on tauolla toukokuun loppuun saakka. Pidämme fyysistä etäisyyttä, mutta vahvistamme henkistä läheisyyttä.

Tietosuoja:

Hailuodon seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita.
Lisätietoja henkilörekistereistä, henkilötietojen käsittelystä sekä henkilörekistereitä koskevat tietosuojaselosteet ovat saatavilla Hailuodon seurakunnassa.