HAUTAJAISET OVAT SAATTOMATKA

Kun joudumme luopumaan rakkaastamme, saattomatka on tärkeä osa surun hoitamista. Muistelemme, jätämme hyvästit ja jatkamme elämäämme toisiamme tukien. Hailuodon seurakunta palvelee surun hetkellä kiireettömästi ja omaisen toiveita kunnioittaen. Palveluun kuuluvat

*sanomakellojen soitto

*hautapaikasta ja hautajaisjärjestelyistä sopiminen

*arkun säilyttäminen vainajien säilytystilassa

*haudan kaivu ja peittäminen

*suntion, papin ja kanttorin johdolla pidettävät hautajaiset

*seurakunnan jumalanpalveluksessa lausuttava kiitos

*muistotilaisuutta varten kirkon seurakuntasali ja keittiö ovat käytettävissä.

PYHÄINPÄIVÄNÄ MUISTETAAN VUODEN AIKANA POISNUKKUNEITA

Pyhäinpäivän jumalanpalvelukseen kutsutaan erityisesti poisnukkuneiden omaisia. Vuoden aikana kuolleiden hailuotolaisten ja muiden seurakunnan hautausmaahan laskettujen vainajien nimet lausutaan ja kullekin sytytetään seurakunnan toimesta kynttilä vanhan kirkon palosta pelastettuun suureen kynttelikköön. Pyhäinpäivän iltana on tapana viedä myös omaisten haudoille kynttilöitä.

Kukat arkulla
Kukat arkulla kertovat rakkaudesta ja jälleennäkemisen toivosta

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Ennen hautajaisia

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

Hautaus ja hautapaikka