Sählyä yhteisvastuun hyväksi keväisin koulun liikuntahallissa
Sählyä yhteisvastuun hyväksi. Nuoret ja vähän vanhemmat yhdessä.

RIPPIKOULUA KÄYDÄÄN SEURAKUNNASSA TOIMIEN

Hailuodon rippikouluikäluokat ovat pieniä ja koulunkäynti kotoista. Aloitetaan adventtina, päätetään seuraavana kesänä konfirmaatioon. Silloin tällöin, ryhmäkoon ollessa alle viisi, käydään rippikoulua yhteistyössä mantereen seurakuntien kanssa.

Talvijaksolla palvellaan suntion apulaisina jumalanpalveluksissa, avustetaan yhteisvastuukerääjinä ja itsenäisyyspäivän juhlissa kahvin kaatajina sekä tutustutaan kirkon historiaan ja nykypäivään. Kevään ja kesän tullessa istutetaan yhdessä sankarihautojen kukat, ulkoilutetaan vanhuksia ja opiskellaan uskon aarteita. Välillä virkistytään pelaamalla frisbeegolfia kirkonmäen radalla. Konfirmaatioon kokoonnutaan herkin mielin, tärkeä vaihe elämässä päätetään juhlavasti.

KYMPPISYNTTÄRIT

Kymppisynttärit on yksi vuoden kohokohdista työntekijätiimille ja toivottavasti myös lapsille. Kympit pyrähtävät puoleksitoista tunniksi juhlimaan kirkolle. Köllötellään pehmeillä penkeillä, huudetaan ja kuiskataan oma nimi, etsitään kirkkoon piilotettuja aarteita - ja syödään tietysti kakkua. Opettajakin on onnellinen saadessaan tulla kaksoistunniksi "valmiille"...

Alttarin äärellä