Sählyä yhteisvastuun hyväksi keväisin koulun liikuntahallissa

RIPPIKOULU

Hailuodon rippikouluikäluokat ovat pieniä ja rippikoulu on kotoista. Rippikoulu aloitetaan adventtina ja se päättyy seuraavana kesänä konfirmaatioon, joka on yleensä viikkoa ennen juhannusta. Jos ryhmäkoko on alle viisi, käydään rippikoulua yhteistyössä mantereen seurakuntien kanssa.

Hailuodon seurakunnan rippikoulussa osallistutaan aktiivisesti seurakunnan toimintaan. Talvijaksolla palvellaan suntion apulaisina jumalanpalveluksissa. Rippikoululaiset avustavat yhteisvastuukerääjinä ja itsenäisyyspäivän juhlissa kahvin kaatajina. Lisäksi tutustutaan kirkon historiaan ja nykypäivään. Kevään ja kesän tullessa istutetaan yhdessä sankarihautojen kukat, ulkoilutetaan vanhuksia ja opiskellaan kristinuskon perusteita. Välillä virkistytään Kirkonmäen fisbeegolfradalla, joka on 12-väyläinen metsärata.

Pitempää leirijaksoa ei seurakunnassa nykyään järjestetä ikäluokkien pienen koon vuoksi. Sen sijaan teemme päiväretken Marjaniemeen ja teemme yhden yön kestävän retken jonnekin saaressa.

Alttarin äärellä
Konfirmaatio Hailuodon kirkossa