RIPPIKOULUA KÄYDÄÄN SEURAKUNNASSA TOIMIEN JA PALVELLEN

Hailuodon rippikouluikäluokat ovat pieniä ja koulunkäynti kotoista. Aloitetaan adventtina, päätetään seuraavana kesänä konfirmaatioon. Silloin tällöin, ryhmäkoon ollessa alle viisi, käydään rippikoulua yhteistyössä mantereen seurakuntien kanssa.

Talvijaksolla palvellaan suntion apulaisina jumalanpalveluksissa, avustetaan yhteisvastuukerääjinä ja itsenäisyyspäivän juhlissa kahvin kaatajina sekä tutustutaan kirkon historiaan ja nykypäivään. Kevään ja kesän tullessa istutetaan yhdessä sankarihautojen kukat, ulkoilutetaan vanhuksia ja opiskellaan uskon aarteita. Välillä virkistytään pelaamalla frisbeegolfia kirkonmäen radalla. Konfirmaatioon kokoonnutaan herkin mielin, tärkeä vaihe elämässä päätetään juhlavasti.

Ensimmäinen ehtoollinen

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

RIPPIKOULUKESÄ 2020

Rippikoulun päiväkoulujakso käydään 9.-12.6. klo 9-15 kirkolla.

Konfirmaatiomessu su 14.6. klo 10 kirkossa. Palvelus striimataan, www.virtuaalikirkko.fi.